S-a votat noul Cod Penal. Majoritatea a funcționat cu ajutorul minorităților

S-a votat noul Cod Penal. Majoritatea a funcționat cu ajutorul minorităților

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat azi modificările operate de coaliţia PSD-ALDE la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Unele articole schimbate de PSD îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de dosarul angajatelor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Coaliţia PSD-ALDE nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor, dar s-a bazat pe voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale.

Codul de procedură penală a fost adoptat cu 16 voturi peste limita majorităţii. UDMR şi minorităţile naţonale au înclinat decisiv balanţa în favoarea coaliţiei PSD-ALDE, care nu mai are majoritate. 13 deputaţi maghiari şi 8 ai minorităţilor naţionale au votat cot la cot cu Puterea, după cum arată votul electronic.

„Azi, o ţară întreagă poate să vadă parlamentarii care au votat favorizarea infractorilor. Aţi făcut-o împotriva românilor cinstiţi din această ţară. Liviu Dragnea îşi rezolvă problemele de dublu condamnat printr-o lege dată în Parlamentul României. PNL va contesta la CCR toată această bătăie de joc” a anunțat Raluca Turcan.

Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, i-a tăiat microfonul Rlaucăi Turcan.

Citeste mai mult: adev.ro/pqggnp

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*