Dacă-ți vinzi mașina, taxa pe rovinietă poate fi recuperată

Dacă-ți vinzi mașina, taxa pe rovinietă poate fi recuperată

Ministerul Transporturilor a anunțat o noutate legislativă prin care proprietarii își pot recupera taxa plătită pe rovinieta în cazul în care își vând mașinile, înainte de expirarea perioadei de valabilitate. Astfel, dacă noul proprietar al mașinii achiziționează, la rândul său, rovinieta, fostul proprietar are dreptul să ceară restituirea sumelor plătite pentru perioada în care cele două roviniete se suprapun.

„În cazul în care, pentru acelaşi vehicul, se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puțin o zi, CNAIR va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea (…) fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului”, se menționează în noua lege.

Solicitarea trebuie transmisă Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Totuși, este important de precizat că suma plătită poate fi solicitată înapoi doar după expirarea valabilitații rovinietei, scrie evenimentulzilei.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*