Număr unic de urgență, pentru atacuri cibernetice

Număr unic de urgență, pentru atacuri cibernetice

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a anunțat, miercuri, lansarea unui număr unic la care, atât persoanele fizice, cât și cele juridice și IMM-urile pot raporta incidentele de securitate cibernetică. Cetățenii și instituțiile publice vor putea apela la 1911 pentru asistență, potrivit mediafax.

„Aș vrea să vă mai anunț un proiect extrem de important, ce va avea ca zi de lansare data de 2 mai. Este o altă veste bună pentru români pe o zonă ce ține de securitatea cibernetică. După cum am menționat vom lansa prin Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică un număr unic; 1911, apelat din toate rețelele, la care vor putea fi raportate toate incidentele de securitate cibernetică de către persoanele fizice. juridice și de către instituțiile publice, oferindu-se prin call-center, o asistență primară și consiliere pentru diagnosticare și remediere. Vă încurajez de altfel să testați acest serviciu care este în verificări. Este 1911”, a anunțat ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

El a spus că atacurile cibernetice provoacă anual la nivel mondial pierderi de peste 400 miliarde de euro, potrivit estimărilor.

“Impactul criminalității informatice a crescut de cinci ori din 2013, fiind considerat o provocare pentru însăși securitatea internă a Uniunii Europene. Conform unui studiu, peste 50% dintre cetățenii UE se consideră neinformați în privința amenințărilor cibernetice, iar circa 70% dintre firme au cunoștințe minime privind riscurile cibernetice. În România, educația digitală în privința securității informațiilor continua să fie deficitară”, a spus ministrul.

Programul call center-ului va fi de luni și până vineri, între orele 06.00 și 22.00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*