RCS-RDS scumpește din nou curentul pentru consumatorii casnici

RCS-RDS scumpește din nou curentul pentru consumatorii casnici

RCS-RDS, pe lângă internet și telefonie (prin Digi Mobil sau fixă), mai vinde și energie electrică prin Digi Energy. Ultimele cifre arată o creștere mare pentru furnizor în lupta cu Enel.

Majorarea prețurilor energiei electrice pe OPCOM în urma deciziei Guvernului de a aloca energia ieftină pentru alimentarea consumatorilor din regim reglementat face victime printre furnizorii concurențiali care nu au optat să devină furnizori opționali, dar și printre clienții casnici ai acestora. Astfel, deși era recunoscută drept compania care oferea cele mai reduse prețuri, RCS-RDS a scumpit acum cu 20% prețul energiei furnizate din ofertă, a doua scumpire după cea de 30% de la începutul anului.

Astfel, prețul energiei furnizate de RCS-RDS este cu 27% mai ridicat decât cel reglementat pentru București al furnizorului de ultimă instanță (Enel Energie Muntenia). Cum ponderea energiei furnizate în factură este undeva la 50%, rezultă că un consumator casnic concurențial a RCS-RDS va achita o factură mai ridicată cu aproximativ 13% decât un consumator rămas în regim reglementat. La care se adaugă și taxa de rezervare de 6 lei/lună, care nu există în cazul furnizorului obligat.

La prețul energiei furnizate de 0,305 lei/KWh, fără TVA, se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fără TVA.

Pentru actualii clienți Digi, abonați la serviciul de televiziune prin cablu Digi TV și/sau la serviciul de internet fix Digi Net, compania propune un preț promoțional de 0,280 lei/KWh, fără TVA-preț de furnizare, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fără TVA.

Însă chiar și prețul de 0,28 lei/MWh este cu 16% mai mare decât tariful reglementat de ANRE. Consumatorii care au deja semnate contracte de furnizare cu RCS-RDS nu sunt afectați de majorările anunțate de companie, până la expirarea contractului beneficiind de prețul fix negociat la semnarea sa. Numai după ce le expiră contractul, ei ar putea fi afectați, însă au oricând opțiunile de a semna cu un alt furnizor concurențial sau să revină pe piața reglementată.

Sursa: profit.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*