Aparate pentru depistarea consumatorilor de droguri, pe litoral

Aparate pentru depistarea consumatorilor de droguri, pe litoral

Ministerul de Interne va introduce, în această vară, în dotarea poliţiştilor de pe litoral aparate pentru depistarea consumului de droguri, ministrul Carmen Dan arătându-se îngrijorată de creşterea consumului şi traficului de stupefiante.

Ministrul Carmen Dan a declarat, vineri, la Constanţa, unde a avut o întâlnire cu şefii structurilor MAI cu responsabilităţi în gestionarea planului de siguranţă şi ordine publică în sezonul estival 2019, că a urmărit, în principal, organizarea privind combaterea traficului şi consumului de stupefiante.

Pentru combaterea acestui fenomen, ea a declarat că vor fi introduse aparate pentru depistarea consumatorilor de droguri, similare etilotestelor, folosite pentru depistarea consumatorilor de alcool.

Ministrul de Interne a mai spus că a cerut multă atenţie în zona staţiunilor de pe litoral şi în special în zona cluburilor, „mai ales că urmează o perioadă aglomerată”. „Sunt zonele vulnerabile care, vă asigur, sunt cunoscute de structurile ministerului”, a spus ea, precizând că îşi doreşte să vadă rezultate în perioada următoare.

Totodată, Carmen Dan a mai spus despre traficul de droguri că este „un motiv de îngrijorare”, cerând şi ajutorul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor.

„Noi urmărim cu foarte mare atenţie indicatorii statistici şi nu vreau să ascund faptul că este un motiv de îngrijorare pentru toate autorităţile cu competenţe. Îmi doresc să ne şi mobilizăm de aşa natură şi să colaborăm atât de bine, pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister, în aşa fel încât toată lumea să înţeleagă că există o preocupare a autorităţilor în această zonă. Profit de prilej să solicit şi ONG-urilor de profil să ne sprijine şi să ne ajute. Avem deschidere să colaborăm şi cu voluntari, tocmai pentru că eu cred că eforturile trebuie să fie conjugate”, a mai declarat ea, la finalul întâlnirii de la Prefectura Constanţa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*