Eurovision 2019

Eurovision 2019

Ediţia de anul acesta a concursului muzical Eurovision 2019 începe marţi, 14 mai, la Tel Aviv, în Israel, cu prima semifinală.

Ester Peony, reprezentanta României la ediţia din acest an, cu piesa „On a Sunday”, va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs.

Alături de reprezentanta României, în a doua semifinală participă: Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

Înainte de ediția din 2019, România a participat de 19 ori la Concursul Muzical Eurovision de la prima sa intrare în 1994. Cea mai bună poziție în concurs, până acum, a fost locul 3, pe care România l-a obținut în două ocazii: în 2005 cu piesa „Let Me Try”, interpretată de Luminița Anghel și Sistem, respectiv în 2010 cu piesa „Playing with Fire”, interpretată de Paula Seling și Ovi. În 2018, România nu a reușit să se califice în finală, plasându-se pe locul 11 în a doua semifinală cu piesa „Goodbye”, interpretată de The Humans. Aceasta a marcat prima dată când România nu s-a calificat în finala concursului de la introducerea semifinalelor în 2004.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*