Ministrul Cuc  vrea modernizarea modernizarea a 47 de gări din România

Ministrul Cuc vrea modernizarea modernizarea a 47 de gări din România

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, solicită CFR Infrastructură, să pună în aplicare măsurile prevăzute pentru modernizarea a 47 de gări din România. Totodată, prezent la Satu Mare la sfârșitul săptămânii trecute, ministrul a cerut explicații conducerii SRCF Cluj Infrastructură, cu privire la Gara din acest oraș.

Măsurile pentru modernizarea celor 47 de gări sunt prevăzute încă din anul 2017, dar până acum, la Ministerul Transporturilor nu a fost semnat vreun contract în acest sens, afirmă ministrul Răzvan Cuc. Totodată, el a solicitat explicații conducerii SRCF Cluj Infrastructură, cu privire la lucrările de modernizare a Gării din Satu Mare: „Încă din 2016-2017, CFR Infrastructură a inițiat un pachet care prevede modernizarea a 47 de gări din România. Așteptăm de atunci să semnăm contractul de finanțare pentru aceste lucrări și mă întreb dacă va trebui să așteptăm până în 2045! Pe de altă parte, aștept ca domnul director al SRCF Cluj Infrastructură să mă informeze ce se întâmplă cu Gara din Satu Mare!”

Petru Ceșa, directorul SRCF Cluj Infrastructură, spune că în cel mai scurt timp va fi lansată licitația pentru lucrările de modernizare a Gării din Satu Mare, și că unele lucrări au fost deja realizate anul trecut:

Noi am efectuat anul trecut unele lucrări de reparații și igienizări a holului unde sunt casele de bilete și la toalete. Acum vom lansa licitația și sperăm să avem ofertanți, pentru a putea începe lucrările de reparații curente. (Petru Ceșa)

Ministrul Transporturilor susține că există banii necesari realizării lucrărilor la gările din România. Răzvan Cuc afirmă că CFR Infrastructură a primit în acest an 300 de milioane de lei pentru întreținerea infrastructurii feroviare, 400 de milioane pentru reparații capitale și 450 de milioane pentru achiziționarea de materiale pentru lucrări în regie proprie.

radiocluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*