Trupa ARLEQUIN va reprezenta România la Festivalul „Eclairs de Scène” din Toulouse

Trupa ARLEQUIN va reprezenta România la Festivalul „Eclairs de Scène” din Toulouse

Trupa de teatru francofon „Arlequin”, a Centrului Cultural „Arta”, a plecat astăzi dimineața la Toulouse (Franţa), unde, în urma unei rigurooase preselecții, va reprezenta România la a 33 – a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Eclairs de Scène” (20-25 mai).

Organizat de Asociaţia FITE (Festival International de Théâtre d’Enfants), festivalul reunește pe scena Teatrului „Jules-Julien”, trupe din: Republica Moldova, România, Rusia, Spania, Tunisia şi Franţa, programul acestei manifestări cuprinzând, pe lângă spectacole, o vizită ghidată în oraş, o paradă a costumelor, un târg de produse tradiţionale şi ateliere teatrale. Nu în ultimul rând, participanţii la festival vor avea parte de o recepţie oficială în sala Capitoliului din Primăria Toulouse, unde vor fi primiți de primarul orașului, dl. Jean-Luc Moudenc. Cu acest prilej, va avea loc și un schimb de mesaje și cadouri între primarul Morar Costan și omologul său francez, cadoul „surpriză” fiind un portret al primarului Moudenc, realizat de Alex Țigoan. Mesajul primarului municipiului Dej, un susținător fervent al participării tinerilor la diferite festivaluri și schimburi culturale internaționale, va fi înmânat primarului orașului Toulouse, de către Alina Hossu. De asemenea, tot cu această ocazie, Celina Găldean, Bianca Rus și Alex Țigoan, vor susține un moment artistic, din zestrea folclorului someșean.

Trupa „Arlequin” (Tudor Bote, Bianca Rus, Rada Leș, Alex Țigoan, Celina Găldean, Raul Pop, Bogdan Toderean și Răzvan Chiș) va prezenta pe scena festivalului, miercuri, 22 mai, piesa „Rețetă pentru o bună Scufiță Roșie” de Christian Jolibois și Romain Drac, în regia profesorului Iosip Lucian, coordonatorul echipei de tineri actori.

De altfel, Dejul este o prezență constantă la acest festival și, de fiecare dată, trupele care au fost selectate, au fost apreciate de public și au reprezentat cu succes România.

Fără îndoială, și la actuala ediție FITE se va întâmpla la fel. Succes „Arlequin”!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*