Fără radare care ies la vânătoare de șoferi

Fără radare care ies la vânătoare de șoferi

În ședința de plen a Camerei Deputaților, a fost votată, săptămâna trecută, adoptarea legii pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018.

„Am votat săptămâna aceasta, în ședința de plen a Camerei Deputaților, alături de colegii din PSD, pentru adoptarea Legii pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018. Noua lege, care urmează să fie promulgată, interzice amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice. Totodată, conform noului act normativ polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive.
Legea mai prevede faptul că dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Legea pune bazele pe prevenție, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă că șoferul încetinește și devine prudent. Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale mașinilor de poliție, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simțitor”, a precizat deputatul PSD, Cornel Itu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*