Expoziție LEGO  la Muzeul Municipal Dej

Expoziție LEGO la Muzeul Municipal Dej

Anticipând Ziua Internațională a Copilului, Muzeul Municipal Dej, în colaborare cu Asociaţia Brickenburg a organizat, sub egida Primăriei Dej, o expoziție LEGO, prilej de joacă dar, care poate fi privită și ca un program educațional atractiv. Expoziția a fost deschisă joi, 23 mai, în prezența primarului Morar Costan, directorului muzeului, Constantin Albinetz și un număr mare de tineri vizitatori. Ciceronele expoziției a fost prof. Ovidiu Rus.

Adresându-se atât celor familiarizați cu sistemul LEGO® cât și publicului mai puțin cunoscător, Expoziția ,,Ethnologia Galactica-2019” sau Expoziția de vară Brickenburg se înscrie în seria expozițiilor internaționale din Uniunea Europeană dedicate pasionaților de LEGO. Asociaţia Brickenburg, reprezentată la nivel de ambasador, este una din cele mai importante organizaţii de fani ai sistemului LEGO, fiind oficial recunoscută la nivel mondial prin creaţiile sale de înaltă clasă prezentate în ţară şi în străinătate, precum şi prin evenimentele pe care le pune în practică.

LEGO este o linie de jucării de construcție, realizate din plastic, fabricate de Grupul LEGO, o companie privată cu sediul în Billund, Danemarca. Totul a început în atelierul lui Ole Kirk Christiansen (1891-1958), un tâmplar din Billund, care făcea jucării din lemn. În 1934, compania sa a ajuns să fie numită “Lego”, derivat din daneză “leg godt”, ceea ce înseamnă “joacă bine”. Încă din 1958, compania Lego reușește să țină pasul cu noile invenții în materie de jucării, realizând seturi din ce în ce mai populare și mai complicate. De la joacă la educație, de la educație la știință și artă, de la știință și artă la integrare sociala și înaltă tehnologie, seturile create de Lego reprezinta o invitație la creativitate pentru copiii de toate vârstele, permițând construirea inteligentă a numeroase obiecte, printre care: mașini, roboți, clădiri, etc.


Cu toate că sunt, în principal, create pentru cei mici, jocurile Lego găsesc fani și în rândul adulților. Complexitatea construcțiilor depășește cu mult joaca. Lego necesită știință, intuiție și dragoste pentru detalii. Nu în ultimul rând, jocul cu Lego presupune și interacțiunea atât de prețuită dintre copii și părinti.

Expoziția de vară a Asociației Brickenburg – Ethnologia Galactica, găzduită de Muzeul Municipal Dej sub titlul „Joaca într-o nouă paradigmă – perioada clasică a sistemului LEGO(R)” poate fi vizitată de public în perioada 23 mai-22 iunie 2019, de marți până sâmbătă între orele 8:00-16:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*