Premii pentru Clubul Copiilor din Dej, la faza județeană a Olimpiadei ,,Meșteșuguri Artistice Tradiționale”

Premii pentru Clubul Copiilor din Dej, la faza județeană a Olimpiadei ,,Meșteșuguri Artistice Tradiționale”

Sâmbătă, 25 mai, la sediul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei ,,Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, concurs organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj și Seminarul Teologic Ortodox Cluj.

La Olimpiadă au participat în jur de 100 de elevi proveniți din 26 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca şi din județ, în cadrul secțiunilor: prelucrare lemn, pictură mobilier, pictură icoane pe sticlă, pictură naivă, podoabe din mărgele, ţesut, cusut, realizare costume populare, încondeiat ouă, împletituri, ceramică și măști, selecția fiind realizată de un juriu de specialitate. Potrivit regulamentului, de la fiecare şcoală au participat maxim şase elevi, înscriși la oricare din categoriile din cadrul atelierelor propuse. Totodată, elevii s-au prezentat în costume populare specifice zonei etnografice pe care o reprezintă şi au adus cu ei câteva produse finite şi semifinite, pe care l-au definitivat pe loc, în faţa comisiei de jurizare.

La fel ca în anii trecuți, elevii de la Clubul Copiilor Dej au fost la înălțime, obținând următoarele premii: Teodora Man (clasa a III-a ) – Premiul I, la secțiunea podoabe din mărgele, Diana Negru (clasa a VIII-a) – Premiul II, la secțiunea împletituri (ambii coordonați de prof Madár Iulia),Tudor Tarța (clasa a III-a) – Premiul III și Anita Turi (clasa a VI-a) Premiul – II, la secțiunea din podoabe margele, iar Alesia Tudoran (clasa a VI-a) – Premiul II, la secțiunea măști populare (elevi coordonați de prof. Katona Daniela).

Primii cinci elevi premiaţi, câştigători ai locurilor I, vor reprezenta judeţul Cluj la Sibiu, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, care se va desfăşura în finalul lunii iulie, la Muzeul ASTRA.

Ceilalţi premianţi vor primi drept recompensă o participare gratuită în Tabăra de meşteşuguri „Tradiții clujene”, organizată de CJCPCT Cluj, în luna august, la Baza Crucii Roșii din Valea Ierii, conform unui comunicat al Consiliului Judeţean Cluj.

Felicitări și succes la faza națională a concursului!

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*