ÎCCJ i-a dat câștig de cauză primarului Silviu Boldor

ÎCCJ i-a dat câștig de cauză primarului Silviu Boldor

Spre finele săptămânii trecute, judecătorii ÎCCJ au admis recursul făcut de Silviu Boldor, primarul comunei Cășeiu, care fusese declarat în „conflict de interese” de inspectorii ANI. ÎCCJ i-a dat câștig de cauză primarului Boldor.

„Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Boldor Silviu împotriva Sentinţei civile nr. 83/2016 din 21 martie 2016 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, admite acţiunea reclamantului Boldor Silviu şi dispune anularea Raportului de evaluare nr.41124/G/II/ 06.11.2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate-Serviciul de Integritate Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24 mai 2019”, arată soluția pe scurt a instanței.

În anul 2015, Agenţia Naţională de Integritate spunea că, în calitate de primar al comunei Căşeiu, Silviu Boldor a aprobat și semnat mai multe documente privind reluarea activității și promovarea într-o funcție superioară a soției acestuia, Anca Viorica Boldor, în cadrul primăriei comunei Cășeiu.

ANI mai susţinea că primarul din Căşeiu a depus la dosarul de evaluare „un punct de vedere” în exercitarea dreptului la apărare.

Legea spune că „persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate public […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea public respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, arăta ANI în urmă cu patru ani.

sursa: monitoruldecluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*