Școala de vară „Dramaturgia Cotidianului”, pentru elevi și studenți

Școala de vară „Dramaturgia Cotidianului”, pentru elevi și studenți

Elevii de liceu și studenții pasionați de teatru și film sunt invitați să se înscrie la cea de-a XV-a ediție a Școlii de vară Dramaturgia Cotidianului, organizată de Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în perioada 21-31 august.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor zece zile de lucru vor fi oferite ateliere de dramaturgie, scenaristică și publicistică, susținute de profesori ai Facultății de Teatru și Film din Cluj și artiști invitați. Participanții vor avea ocazia să învețe să scrie piese de teatru, scenarii de film, își vor dezvolta gândirea critică și capacitatea de a se raporta profesionist la un spectacol sau la un film.

Pentru selecție, cei interesați trebuie să trimită, la adresa contact@teatrologie.ro, până la data de 1 iunie: scrisoare de motivație (max. 1 pagină); un eseu sau o cronică la spectacolul de teatru sau la filmul preferat ori o piesa de teatru sau scenariu originale (se acceptă și un fragment de piesă sau de scenariu); formularul de înscriere completat, care poate fi descărcat de pe www.teatrologie.ro/scoaladevara .

Școala de vară „Dramaturgia Cotidianului” se va desfășura în Complexul Baru Mare al Universității Babeș-Bolyai (jud. Hunedoara). Costurile de participare (cazare, masă, transport Cluj-Napoca – Baru Mare și retur) sunt suportate de organizatori.

Programul, susținut de Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, se bucură de recunoaștere națională și internațională, fiind nominalizat, în 2007, la premiile UNITER. Unele dintre producțiile participanților la tabără au fost puse în scenă și prezentate în festivaluri și competiții de prestigiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*