Camera Deputaţilor are un nou președinte

Camera Deputaţilor are un nou președinte

Biroul Permanent al Camerei a stabilit, marţi, 28 mai, numirea lui Carmen Mihălcescu în funcţia de preşedinte interimar al acestui for legislativ.

„În şedinţa BP a fost stabilit un preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru gestionarea problemelor curente până la alegerea unui preşedinte definitiv, potrivit regulamentului, în persoana doamnei Carmen Mihălcescu”, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, secretar al Camerei.

Vasilescu a adăugat că Biroul Permanent a decis trimiterea la Comisia juridică a solicitărilor din partea grupurilor PNL şi USR de constatare a încetării de drept a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea şi al celui de preşedinte al Camerei. „Comisia juridică urmează să întocmească un proiect de hotărâre de vacantare a locului de deputat şi de vacantare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor și să retrimită Biroului Permanent care va fi convocat de îndată pentru a convoca, apoi, plenul Camerei Deputaţilor”, a precizat Vasilescu.

Miercuri, 29 mai, deputații au votat un înlocuitor lui Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta este Marcel Ciolacu, din partea PSD – ALDE. Votul a fost secret cu buletine şi s-a făcut prin apel nominal, decizia fiind luată cu votul a jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi.

Grupurile parlamentare au făcut propuneri pentru ocuparea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

PNL, USR şi PMP au precizat că o susţin pe Raluca Turcan pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Propunerea PSD şi ALDE pentru şefia acestui for este Marcel Ciolacu. De asemenea, grupul UDMR l-a desemnat pe Kelemen Hunor drept candidat pentru această funcţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*