Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), ediția 2019

Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), ediția 2019

Cea de-a 18-a ediție a Zilei Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), ediția outdoor, se va desfășura la Cluj-Napoca de Ziua Copilului, 1 Iunie, organizată fiind de Facultatea de Medicină Veterinară – USAMV și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – UBB.

Evenimentul va avea loc în campusul USAMV (Calea Mănăștur nr. 3-5), între orele 10:00 – 18:00, pe platoul din fața Aulei ”Mihai Șerban”. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 10:00.
În program: între orele 11:00 – 15:00 – exerciții cu animale (agilitate, jocuri, demonstrații interactive de dresaj pozitiv, cunoașterea câinilor-ghid, plimbări cu cartul tras de câini etc.), eșalonate pe parcursul orelor; 11:00 – 14:00 – sesiuni gratuite de călărit terapeutic și interacțiuni cu caii (trei sesiuni de călărit pentru copii; număr maxim de 15 copii/sesiune, cu acordare de numere de ordine); 11:00 – 14:00 – atelier de face painting pentru copii (cu studenții voluntari, Fabrica de Zâmbete); 10:00 – 16:00 – standuri informaționale, standuri de adopție animale de companie, târgușoare de casă, „Colțurile Cunoașterii” (Vivariu, Muzeul Zoo al UBB), consiliere comportamentală veterinară (cortul USAMV), mângâiat animale, atelier de jocuri Fabrica de Zâmbete, worskhop-uri la standuri; 10:30 – 15:30 – vizite ghidate la muzeul de Anatomie, Acvariu și Departamentele USAMV (patru vizite ghidate, cu număr maxim de 30 vizitatori/vizită ; orele pentru tururi: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30); 16:00 – 18:00 – socializare liberă cu deținători de animale de companie și participanți la ZIOA.

ZIOA se organizează anual în două ediții, prima ediție marcând începerea cursului de Psihologie Animală în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (ediția de interior, februarie sau martie), iar a doua ediție se organizează în campusul USAMV Cluj-Napoca, în 1 Iunie, și marchează Ziua Internațională a Copiilor. Evenimentul aduce împreună, pe bază de voluntariat, profesioniști și studenți din domeniile protecției animalelor, promovării adopțiilor și activităților asistate de animale (agilitate, ghidaj al persoanelor nevăzătoare ș.a.), atrăgând mii de participanți la fiecare ediție. Scopul principal este de promovare a cunoștintelor și atitudinilor optime față de animale (deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic, prevenția abandonului animalelor și dezvoltarea abilităților civice în relația cu oamenii și animalele).

Participanții invitați la ZIOA, ediția a 18-a, sunt: Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Biologie și Geologie (UBB), Spitalul Universitar de Urgență al USAMV, Vivariul și Muzeul de Zoologie al UBB, Organizația Studenților pentru Natură, asociații care promovează protecția animalelor și activitățile asistate de animale (Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Descoperă Natura, Angel Dog Satu-Mare, Animal Society București, WWF România, iCare, Nuca, Arca lui Noe Cluj), asociații studențești din USAMV și UBB (ASMV, ASPR, Fabrica de Zâmbete), Paracord for Pets, Vegan în Cluj-Napoca, Mâț Tomi & Co, Asociația Autism Transilvania, Faoro Dog Sport, voluntari SOR, The Bones Architect, Elementum Fest, școli speciale, echipe de terapie asistată de animale și numeroși voluntari din cadrul celor două universități.

Intrarea la evenimentul din 1 Iunie este liberă pentru oameni și animalele lor de companie. Participanții sunt rugați de organizatori să aducă animalele de companie „doar dacă acestea au vaccinările la zi și nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale”.

https://www.facebook.com/events/1366426793506508/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*