World Experience Festival, patru zile de evenimente muzicale la Cluj!

World Experience Festival, patru zile de evenimente muzicale la Cluj!

Pentru prima dată în Cluj, World Experience Festival propune publicului interesat, timp de patru zile, o călătorie muzicală în jurul lumii. Cu intrare liberă.

Festivalul are loc la Casino-Centrul de Cultură Urbană şi în perimetrul acestuia din Parcul Central “Simion Bărnuţiu”, și promite o experienţă multiculturală unică, pentru toate vârstele. Programul zilnic al festivalului are loc între orele 15.00-22.00.

Incursiunea muzicală în acest festival începe în data de 13 iunie, pe note ale orchestrelor balineze de “gamelan” ale grupului Indonesia Baroque (Indonezia, Java de Vest), într-un performance spectaculos, continuat de Apichat Pakwan, un grup de muzicieni din Thailanda şi Olanda, care a lansat un nou stil muzical – Esantronics.

În data de 14 iunie, călătoria continuă alături de Trupa OM, apoi către Orient, în Asia, pe ritmuri de muzică şi dans specifice culturii chineze. Seara de vineri se încheie cu un live performance incendiar de exotic şi ritmic de la Bălaşa Percussion “Natural Groove” şi un jamsession multiculti inedit, intitulat “The Drift’” al celor de la Cercul Întreg”.

Ziua de sâmbătă festivalierii o pot petrece urmărind Ansamblul KaraĹĄevska Zora din Croaţia şi dansurile greceşti prezentate de Uniunea Elenă, sau alături de artistul Manu Vera Tudela, care vine din Peru, cu stilul său muzical din zona folk, influenţat de ritmurile latino care se îmbină pe alocuri cu blues, soul şi pop.

Ziua de duminică începe cu Sahaja Yoga şi Exotica Radio Dj Set, care vin cu un nou performance şi se va încheia cu ultimele concerte ale festivalului, cu muzicienii Mohamad Zatari (Siria) şi Michael Acker (România), iar Lela Soto Trio Flamenco va aduce atmosfera şi ritmurile muzicale ale unei taverne iberice la Cluj-Napoca. Nu vor lipsi ritmurile voodoo din Caraibe şi linia melodică de blues-rock a anilor 70 prin trupa electrizantă Moonlight Benjamin.

Detalii pe: https://world-experience.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*