10 autobuze noi și încă 7 trasee pentru transportul elevilor din Cluj-Napoca

10 autobuze noi și încă 7 trasee pentru transportul elevilor din Cluj-Napoca

Începând de astăzi,3 iunie, Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Cluj-Napoca extind proiectul votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă „Autobuze școlare pentru elevi”, de la 5 la 12 trasee.

În prima etapă, care a debutat la începutul anului școlar 2018/2019, Primăria Cluj-Napoca a derulat un proiect pilot în parteneriat cu CTP și Inspectoratul Școlar – care s-a desfășurat timp de 40 de zile – la 2 școli din Cluj-Napoca (Liceul teoretic ”Avram Iancu” și Liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu”), pentru elevii claselor 0-4. Proiectul s-a desfășurat cu succes, iar cele 5 trasee pentru autobuzele școlare au fost permanentizate.

Primăria Cluj-Napoca prin Direcția Poliția Locală a asigurat, de asemenea, prezența a cel puțin un polițist local în fiecare autobuz școlar. Polițiștii asistă copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii. Elevii au fost preluați astfel din 4 cartiere ale Clujului.

Pentru cea de-a doua etapă a proiectului au fost achiziționate 10 autobuze noi, iar rutele au fost suplimentate cu 7 trasee care permit acoperirea altor două zone din oraș – cartierele Bună Ziua și Grigorescu.

Acest proiect contribuie direct la diminuarea numărului de mașini care sunt în trafic la orele de vârf în centrul orașului.

Din totalul de 10 noi autobuze, 4 au fost achiziționate din fondurile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, restul de 6 fiind achiziționate de către Primăria Cluj-Napoca. Autobuzele sunt marca Mercedes Setra. Acestea corespund tuturor normelor europene din domeniu, garanția fiind de 5 ani sau 350.000 km.
Prețul unui autobuz este de 1.096.699 lei (valoarea totală a celor 10 autobuze – 10.969.990 lei), conform Primăriei Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*