Rezultatul alegerilor europarlamentare analizat de PNL. Care sunt liderii de filiale care ar putea fi demişi

Rezultatul alegerilor europarlamentare analizat de PNL. Care sunt liderii de filiale care ar putea fi demişi

Liberalii se vor reuni astăzi, 3 iunie, de la 11.00, în şedinţa BEX urmată de BPN, de la ora 13.00. PNL va face o analiză a scorurilor obţinute de filialele partidului, iar în acest context, Rareş Bogdan l-ar putea înlocui pe Cristian Buşoi la şefia PNL Bucureşti, potrivit unor surse politice, transmise de Mediafax.

Schimbarea lui Cristian Buşoi ar putea fi decisă după ce organizaţia PNL Bucureşti a obţinut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumătate din scorul general al formaţiunii, au precizat sursele citate.

Conducerea partidului ar mai putea formaliza şi înlocuirea lui Florin Alexe de la şefia PNL Sector 3, o decizie luată de liberali în martie 2018, dar care a întârziat să fie pusă în aplicare. Motivul schimbării lui Florin Alexe este „pactizarea” cu PSD, în contextul relaţiei şi colaborării sale cu primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă.
Şi Cristian Olteanu ar putea fi demis de la şefia PNL Sector 5 au mai spus sursele citate.

Pe de altă parte, preşedinţii filialelor PNL de sector nu exclud varianta unei demisii în bloc de la şefia oganizaţiilor liberale, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul PNL Sector 4, Răzvan Sava.
Întrebat, duminică de MEDIAFAX, dacă este luată în calcul o demisie în bloc a liderilor PNL de la sectoare, Răzvan Sava a răspuns: „Da, aceasta este o variantă care se vehiculează, dar nu este chiar ultima variantă”.

Chestionat dacă se aşteaptă la decizii de demitere a liderilor organizaţiilor liberale, luni în BEX, Sava a spus că va fi făcută o analiză cu privire la scorurile obţinute de PNL Bucureşti şi filialele de sector la alegerile europarlamentare, însă „orice este posibil”.
„Se va face o analiză din care se vor analiza inclusiv datele obţinute pe Bucureşti, obţinute de către filiala Bucureşti şi cele de sector. Vom vedea mâine (luni – n.r.) ce se va întâmpla, discuţiile care vor avea loc în BEX şi hotărârea care va fi luată. Aşteptăm analiza ca să vedem despre ce e vorba. Orice este posibil. În urma analizei se va lua o hotărâre, dacă rămân în aceeaşi configuraţie Bucureştiul sau nu. Încă nu este nimic sigur. Nu au fost cerut demisii încă”, a explicat liderul PNL Sector 4.

Cristian Buşoi conduce filiala PNL Bucureşti, Victor Picu este lider PNL Sector 1, Anca Boagiu este preşedinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Răzvan Sava la PNL Sector 4 , Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5 iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6.
Potrivit rezultatele parţiale centralizate de BEC, după numărarea a aproximativ 96% dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, cifrele sunt: PNL – 26,89%, PSD – 22,89%, USR-PLUS -21,78%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*