Ardei umpluți cu dovlecei

Ardei umpluți cu dovlecei

Îmi plac ardeii grași, mai ales cei roșii sau galbeni, care sunt mai dulcegi decât cei verzi. Prin urmare, rețeta pe care v-o propun, inspirată din varianta online a revistei BBC Good Food, nu putea lipsi din repertoriul meu. Nu de alta dar conține, pe lângă menționații ardei grași, și dovlecei. Și parmezan. Ați ghicit, este vorba de o rețetă cu parfum mediteranean, care se potrivește pentru cină sau un prânz rapid.

Ingrediente:

1 ceapă albă
1 ceapă roșie
1 morcov mare
2 ardei roșu
2 ardei galben
2 ardei portocaliu
2 ardei verde
1 conservă roșii cubulețe
2 dovlecei potriviți ca mărime
2 linguri pastă de tomate
200 g orez
pătrunjel
mărar
sare
piper
foi de dafin
6 ardei obișnuiți
parmezan

Preparare:

Într-o cratiță, călim ceapa tocată mărunt și morcovul dat prin răzătoare, în puțin ulei de măsline și adaugăm ardeii obișnuiți, tocați mărunt. Amestecăm și lăsăm 2 -3 minute să se călească împreună cu ceapa, după care, adaugăm conserva de roșii, pasta de tomate, 1 cană de apă.
Dovleceii curățați de coajă, îi tăiem cubulețe și îi adaugăm în cratiță, cu apă cât să-i cuprindă. Punem condimente după gust și lăsăm să fiarbă cca. 5 minute.

Adaugăm orezul fiert separat, mărarul, foi de dafin și amestecăm din când în când până ce scade zeama.
Lăsam să se răcească și adaugăm la final pătrunjelul.

Perechile de ardei colorați îi curățăm și îi opărim puțin, cât să se înmoaie. Umplem ardeii cu compoziția preparată, îi trecem prin făină și îi așezăm într-o oală nu foarte adâncă (pe fundul oalei am pus frunze de viță de vie!), adăugăm apă și lăsăm să fiarbă la foc mic.

Se pot servi cu sos de roșii și parmezan presărat deasupra!

Citeste mai mult pe: http://gurmandino.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*