Vorica Dăncilă renunță la Legile Justiției

Vorica Dăncilă renunță la Legile Justiției

Viorica Dăncilă a luat parte, în cursul zilei de marți, 4 iunie la o întrevedere cu liderii europeni de la Bruxelles, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintele Frans Timmermans. În urma discuțiilor, șefa Executivului a promis că va rezolva toate problemele semnalate de cei doi în mod repetat.

Concret, prim-ministrul i-a asigurat pe liderii europeni de la Bruxelles că va renunța la adoptarea reformelor din domeniul Justiției, în jurul cărora au existat în ultimele luni nenumărate controverse. Totodată, Viorica Dăncilă s-a angajat să reia în cel mai scurt timp dialogul în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), abordarea sa fiind extrem de apreciată de Jean-Claude Juncker.

„Preşedintele Juncker i-a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru activitatea excelentă de până acum a Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, care a închis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Poliţia Europeană de Frontieră şi Garda de Coastă, Autoritatea Europeană pentru Muncă, Directiva Copyright şi Directiva Gaz. Preşedintele CE a subliniat că această abordare trebuie să continue, în special în ceea ce priveşte avansarea Cadrului Financiar Multianual şi pregătirea Agendei Strategice 2019-2024”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Foto: europafm.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*