„Ziua Familiei”, pe o poieniţă din Viile Dejului

„Ziua Familiei”, pe o poieniţă din Viile Dejului

Am intrat în vacanţă, dar activităţile în aer liber cu copiii continuă. Organizaţia „E bine să fii mamă” din municipiul Dej a şi luat iniţiativa de a-i chema copiii din oraş împreună cu mamele la iarbă verde, şi nu oriunde, ci în cadrul natural deosebit de frumos „Transilvania Camping” din Viile Dejului.

120 de mame şi copii şi-au petrecut weekendul trecut o zi întreagă în cadrul unor activităţi distractive şi sportive. Programul deosebit de bogat a ieşirii în mijlocul naturii a oferit participanţilor multiple modalităţi de a-şi petrece acea zi cât mai plăcut. Gazdele au oferit copiilor şi părinţilor multe jocuri şi întreceri. Amintim doar câteva: călărie, activităţi meşteşugăreşti, competiţii sportive, muzică pe măsura vârstei copiilor, momente foto şi alte puncte de atracţie. O surpriză plăcută a fost pentru cei prezenţi apariţia pompierilor dejeni, care au prezentat vizitatorilor tehnica din dotare, dar au susţinut şi o demonstraţie ad-hoc, mult gustat îndeosebi de copii, care în toiul caniculei pur şi simplu s-au răcorit sub jetul de apă al pompierilor.

După atâta oboseală şi alergare, copiii au dus dorul unei mese gustoase. Dacă în această perioadă peste tot la astfel de acţiuni se serveşte gulaş la ceaun, la Viile Dejului organizatorii au pregătit..spagetti la ceaun. Nu a mai rămas nici o porţie, atât de bună a fost „specialitatea” casei. A urmat o plimbare cu trăsura trasă de cai, iar cei care nu au încăput în ea au făcut cunoştinţă cu animalele aduse la locul evenimentului. Curios, dejenii care au onorat această frumoasă serbare câmpenească nici spre orele serii nu au dorit să părăsească localitatea vecină şi au prelungit distracţia până la apariţia întunericului, atât de bine s-au simţit.

Organizaţia „E bine să fii mamă” are meritul de a oferi posibilitatea familiilor cu copii să fie împreună şi în vacanţa de vară şi să continue, de fapt, activităţile distractive din perioada anului şcolar. La reuşita acţiunii au contribuit şi Asociaţia Culturală „Kádár József” Dej, „Transilvania Camping” prin domnul Luidort Peti, animatorul acţiunilor de acest fel din împrejurimile Dejului, Ferma „Purcaris” şi Toniland. Fără ei cu greu se putea organiza Ziua Familiei.

Szekely Csaba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*