Dacian Cioloș a fost ales  președinte al Renew Europe

Dacian Cioloș a fost ales președinte al Renew Europe

Dacian Cioloș a fost ales președinte al Renew Europe, un nou grup politic din Partamentul European, care reunește forte de centru, liberale și progresiste. Anunțul a fost făcut de Dragoș Pîslaru pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după alegerea sa ca președinte Renew Europe, Dacian Cioloș a scris o postare pe Facebook în care menționa ca șefia grupului este doar un prim pas în construcția politică pe care a gândit-o în ultimii doi ani.

„Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara. Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită”, a postat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României și fost comisar european pentru agricultură, și-a depus oficial candidatura pentru conducerea Renew Europe (RE). Potrivit revistei Politico, Cioloș „este catapultat” instantaneu în poziția de favorit, după implozia fostului ministru pentru afaceri europene din Franța, Nathalie Loiseau, care era de așteptat sa conducă grupul și să fie persoana de contact la Bruxelles a fostului ei șef, președintele Emmanuel Macron, al cărui partid, En Marche, este membru fondator al RE.

wall-street.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*