Tiberiu Zelencz  crede în social-democrație, dar își dorește un partid adaptat cerințelor societății de astăzi

Tiberiu Zelencz crede în social-democrație, dar își dorește un partid adaptat cerințelor societății de astăzi

După alegerile organizate și desfășurate ieri în cadrul PSD Cluj, primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, și-a precizat poziția și crezul politic, referitor la actuala situație din Partidul Social Democrat prin următoarea declarație:

„Am spus de nenumărate ori și voi susține acest lucru în continuare, că lucrurile trebuie să se schimbe radical pe scena politică.
Am susținut mereu oamenii de bună credință și partidul din care fac parte, dar am fost și sunt mereu omul care spune lucrurilor pe nume. Am recunoscut întotdeauna meritele și realizările partidului, însă mi-am exprimat și punctul de vedere în momentul în care lucrurile nu au mers în direcția bună.

Nu e suficient să-mi doresc doar eu și încă o mână de oameni politici această schimbare.

Trebuie înțeles, odată pentru totdeauna, că vremurile se schimbă, iar noi ca partid trebuie să ne adaptam, atât prin inițiative, cât și prin oameni, la cerințele societății în care trăim.

În cursul zilei de ieri am participat la întâlnirea PSD Cluj, privind desemnarea membrilor care se vor deplasa la București cu ocazia Congresului Național PSD.

Eu personal nu îmi doresc nicio funcție în partid la nivel județean, dar nici nu îmi doresc ca partidul din care fac parte să funcționeze cu un președinte interimar, un partid în care în prezent planează incertitudinea.

Îmi doresc ca în cel mai scurt timp, la nivelul județului Cluj să se organizeze o conferința județeană pentru alegerea președintelui și a biroului executiv, iar echipa care va fi aleasă să se impună și să aibă un cuvânt de spus la nivel central.

Este recunoscut faptul că, în trecut, PSD Cluj a fost o mare forță politică din cadrul căreia s-au remarcat oameni politici care au dat plus valoare Clujului și întregii țări. Știu care este situația în PSD, la fel cum știe toată lumea și nu cred că acum e momentul de „lupte” și orgolii interne.

Sunt cel mai tânăr primar din județ și la fel ca alți tineri, dar și oameni de toate vârstele, îmi doresc ca la nivelul județului Cluj să fie numiți în funcții oameni competenți, ambițioși și luptători, pentru a ne crea o altă imagine față de cea existentă, care să redea încrederea clujenilor și cetățenilor din România că PSD este un partid democratic, cu cele mai bune intenții, un partid care știe să respecte valorile acestei țări, un partid care are principii, moralitate și respect față de oameni.

Dragii mei, cred că a venit momentul pentru schimbarea imaginii de care PSD are nevoie. Acest lucru nu se poate face decât prin alegeri democratice, iar unii ar trebui să-și asume eșecul, la fel cum și-au asumat, la un moment dat, succesul partidului.

Toți oamenii politici, indiferent de apartenența politică, trebuie să înțeleagă că mai presus de culoarea politică sunt oamenii acestei țări și să nu uite că pentru libertatea noastră de azi mulți și-au jertfit viața.

Sper că nu am deranjat pe nimeni prin exprimarea acestor gânduri, dar din păcate, aceasta este realitatea văzută prin ochii unui primar, fost sportiv de performanță, care a intrat în acest partid cu cele mai bune intenții și cu dorința de a face cât mai multe lucruri bune pentru comunitate”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*