Primăria comunei Mica declară război caselor abandonate

Primăria comunei Mica declară război caselor abandonate

Mai exact, împotriva cetățenilor de pe raza comunei care dețin în proprietate imobile neîngrijite.

Într-un comunicat remis presei, se arată că „pe raza Comunei Mica se găsesc din ce în ce mai multe imobile neîngrijite datorită nepăsării proprietarilor, reprezentând un adevărat pericol public pentru vecini cât și pentru cetățenii care tranzitează respectivele zone”.

„Având în vedere numeroasele sesizări ale locuitorului comunei adresate Primarului Comunei Mica, acesta va propune în următoarele ședințe ale consiliului local un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului cu până la 500% pentru imobilele neîngrijite”, precizează același comunicat.

Proiectul de hotărâre are la bază prevederile art.489, alin. (5) din –Legea nr 227/2015 -Codul Fiscal care statuează următoarele: „Consiliul local poate majora impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan”.

Potrivit primarului Tiberiu Zelencz, „în mod evident procesul de eradicare a acestui fenomen va fi unul destul de anevoios deoarece va trebui identificat fiecare proprietar al fiecărui imobil ceea ce este destul de greu deoarece în practică proprietarii acestor imobile au decedat, iar în cea mai mare parte moștenitorii acestora nu au făcut succesiune , iar în acest moment găsirea proprietarilor este destul de dificilă, dar nu imposibil de realizat”.

Prin acest proiect de hotărâre Primarul Comunei Mica dorește să stabilească împreună cu consiliul local un Regulament privind aplicarea acestei majorări a impozitului. Într-o primă fază respectivele persoane vor fi notificate acordându-li-se un termen rezonabil pentru aducerea la o stare adecvată a imobilului, în condițiile în care situația nu se va remedia respectivul proprietar îi va crește anual, treptat impozitul până la 500%.

După readucere imobilului într-o stare adecvată impozitul va scădea revenind la cota inițială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*