Pensiile speciale ale primarilor vor fi plătite din bugetele locale

Pensiile speciale ale primarilor vor fi plătite din bugetele locale

Pensiile speciale ale primarilor vor fi plătite din bugetele locale, nu de la bugetul de stat, a declarat la Realitatea TV, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi. Ministrul Muncii spune că noua legislație este binevenită pentru că face o „reparație” pentru primarii defavorizați care, după mai multe mandate, nu primesc în prezent decât pensii de 1.200-1.400 lei lunar.

Potrivit ministrului, pensiile speciale pentru primari vor intra în vigoare după ce Ordonanţa care reglementează acest lucru este publicată în Monitorul Oficial şi îşi produce efectele.

„În primul şi în primul rând, trebuie să fie Ordonanţa publicată în Monitorul Oficial, să producă efecte şi condiţia este ca acea persoană să îndeplinească condiţiile de limită de vârstă din Legea pensiilor. Dacă o persoană are 65 de ani mâine iese la pensie şi Ordonanţa este în vigoare atunci beneficiază. Vreau să fim foarte clari: să nu se inducă ideea că se plăteşte retroactiv din 1992. Sub nicio formă. Ordonanţa produce efecte de la momentul aprobării pe viitor, nu anterior. Deci, nu se calculează cât ar fi trebuit să încaseze din 1992. Eu vă spun cu sinceritate că nu am văzut un primar care să se opună la acest lucru. S-a discutat foarte clar cu tot ceea ce înseamnă asociaţii, primari de toată coloratura politică şi care au susţinut acest proiect. Până când noi vom putea ridica şi celelalte pensii la un nivel mulţumitor, va fi acesta (pensiile speciale, n.r.) un subiect care clar va produce emoţie publică, dar haideţi să fim puţin corecţi şi cu administraţia din România şi să vedem ce oameni vrem să ne conducă. Vrem să ne conducă nişte oameni care să aibă nişte salarii decente şi să nu aibă grija zilei de mâine?”, a subliniat demnitarul.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, Codul administrativ. Premierul Viorica Dăncilă declara, în debutul şedinţei săptămânale a Executivului, că noul Cod administrativ este „un proiect important pentru modernizarea administraţiei publice, rezultat al unei ample consultări cu reprezentanţii structurilor asociative”.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*