Un val  de căldură extremă „topește” Europa!

Un val de căldură extremă „topește” Europa!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă în România. Potrivit meteorologilor, alerta este valabilă până joi seară, la ora 20.00.

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cel mai cald va fi astăzi în Bărăgan și sudul Olteniei, unde temperaturile vor depăși 36 de grade Celsius, spun meteorologii. De asemenea, vremea va fi caniculară în Muntenia, Moldova, Banat Oltenia, unde sunt asteptate 35 de grade Celsius, la amiază.

A fost emisă o alertă de caniculă în Europa

Turiştii români care merg în Italia, Grecia şi Franţa sunt avertizaţi că temperaturile vor depăşi, în unele locuri, 40 de grade la umbră. În Germania, este alertă maximă, cod violet de caniculă. Iar în Grecia, una dintre cele mai atractive destinaţii turistice, există un risc ridicat de izbucnire a incendiilor de vegetaţie.

La un an după cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimul deceniu, Grecia s-ar putea confrunta cu încă un dezastru. Ameninţată este tot regiunea Attica, în care vara trecută au murit peste 100 de oameni. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii aflaţi deja acolo şi pentru cei care urmează să ajungă în zonă.

Valul de căldură afectează şi Italia. Cel puţin 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiu, dar pompierii spun că temperaturile mari au alimentat flăcările.
În Roma, cele două mii de fântâni, îngheţata şi cafenelele sunt o salvare pentru localnici şi vizitatori.

Valul de căldură sahariană a ajuns şi în Germania, unde este cod violet de caniculă. Temperaturile resimţite sar de 40 de grade. Locuitorii din Koln s-au refugiat în parcuri şi s-au răcorit în fântânile arteziene.
Neobişnuit pentru începutul verii, valul de căldură extremă va topi Europa timp de şase zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*