Comitetul Executiv al PSD a validat candidaturile pentru cele trei funcții de conducere în partid

Comitetul Executiv al PSD a validat candidaturile pentru cele trei funcții de conducere în partid

Conducerea PSD s-a reunit vineri, în ședința Comitetului Executiv National, pentru a valida candidaturile și propunerile de modificare a statutului care urmează să fie votate în congresul extraordinar.

Viorica Dăncilă dorea să modifice statutul astfel încât secretarul general să fie ales de CEX la propunerea președintelui PSD însă s-a renunțat la idee. În schimb candidații pentru șefia PSD vor fi aleși într-un singur tur de scrutin. De asemenea, tot în ședința premergătoare congresului Eugen Teodorovici și Marius Dunca și-au retras candidaturile.

Potrivit surselor HotNews.ro, favoriți pentru a face echipa cu Viorica Dăncilă și care au cele mai mari șanse să fie aleși la congres sunt Daniel Suciu- președinte executiv și Mihai Fifor- secretar general.

Retragerea lui Marius Dunca nu este o surpriză în interiorul PSD. Reamintim că în ședința informală de la Neptun, Viorica Dăncilă i-a anunțat pe social-democrați că îl susține pe Marius Dunca dar, în urma protestelor venite din partea liderilor din teritoriu, președintele PSD a renunțat. Niculae Bădălău, dar și alți lideri locali i-ar fi transmis lui Dăncilă cu Dunca nu este potrivit pentru funcția de secretar general pentru că nu are experiență iar organizația pe care o conduce a obținut cele mai slabe rezultate la alegerile europarlamentare.

Potrivit surselor citate, candidatura și retragerea lui Eugen Teodorovici ar fi fost tot la recomandarea Vioricăi Dăncilă. Mai exact, în cursul săptămânii, Teodorovici ar fi fost rugat de Dăncilă să-și depună candidatura pentru funcția de președinte executiv și să-l contracandideze pe Daniel Suciu. Președintele PSD ar fi dorit ca Suciu să nu mai candideze la congres deși inițial îl susținea. „Suciu beneficia de sprijinul organizațiior PSD și nu a dorit să renunțe la candidatura sa, iar Eugen Teodorovici nu a vrut să intre în conflict și s-a retras”, au explicat sursele citate.

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, candidaturile pentru cele trei funcții de conducere în partid.

Astfel, pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general CEx i-a validat pe Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*