Suntem primii și noi la ceva, la video-chat!

Suntem primii și noi la ceva, la video-chat!

Când vine vorba despre ţara noastră, suntem obişnuiţi să ne găsim la coada Europei atunci când discutăm despre subiecte precum sănătatea, educaţia, speranţa de viaţă sau salariul minim pe economie. Totuşi, există un domeniu care se află în plină creştere, cu cifre de afaceri însemnate şi care contribuie anual la bugetul de stat cu peste 100 de milioane de euro.

Peste 100.000 de persoane activează în această industrie înfloritoare în care România a devenit lider mondial, majoritatea fiind reprezentată de sexul frumos. O afacere care a pornit ca o ramură de nişă a industriei de divertisment online pentru adulţi şi care a prins foarte bine in spaţiul carpato-danubiano-pontic, videochatul, căci despre el este vorba, a propulsat Romania în topul celor mai productive pieţe din domeniu.

Ce înseamnă de fapt să faci videochat?

Ce presupune o astfel de meserie vă spune Roxana, model Charm Studios:

”Atunci când am intrat în industrie, acum aproape 2 ani, nu ştiam mai nimic despre job în sine, în afara faptului că trebuie să zâmbesc şi să mă fac plăcută în faţa camerei, să transmit energie bună celor care aleg să îmi ţină companie în spaţiul virtual. Practic,majoritatea utilizatorilor de astfel de site-uri caută o conexiune pe care nu o pot avea în viaţa reală; evident că există şi partea de împlinire a fanteziilor sexuale, însă videochatul înseamnă mai mult decât atât. A fi model de videochat nu presupune doar a sta în faţa unei camere web îmbrăcată sumar, ci şi a fi capabil să empatizezi cu diferite personalităţi, diverse stări emoţionale, să fii dispus să asculţi of-urile membrilor şi să le ridici moralul printr-o vorbă bună, un zâmbet, să ştii când e cazul să fii copilăroasă sau serioasă, în funcţie de caz.”

Cheia succesului?

Deşi este un termen care încă stârneşte reacţii controversate şi idei preconcepute în societatea românească, ideea de a deveni model de video-chat a atras atenţia tinerelor ambiţioase încă de la început. Perspectiva unor câştiguri băneşti substanţiale dintr-o activitate de divertisment virtual, în contextul în care România e încă departe de a fi aliniată standardelor salariale europene, a fost unul dintre factorii esenţiali care au contribuit la succesul industriei.

Reţeta succesului a fost completată de contextul politic şi social post-comunist de la inceputul anilor 2000, femeile din România fiind tot mai hotărâte să-şi câştige independenţa financiară ce vine la pachet cu o serie de alte libertăţi. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că româncele sunt recunoscute peste tot în lume pentru frumuseţea lor şi că ţara noastră are una dintre cele mai rapide conexiuni la internet, nu e de mirare că succesul nu s-a lăsat aşteptat.

Cel mai bun studio de videochat îşi premiază modelele

Odată cu boom-ul industriei, începând cu anul 2008, studiourile de videochat au început să se întreacă în oferte de angajare videochat care mai de care mai avantajoase pentru recrutarea modelelor. Fetele care aleg să devină model online şi să câştige bani frumoşi jucându-se cu minţile bărbaţilor din întreaga lume, îşi doresc să lucreze într-un cadru legal, într-un sediu dotat la cele mai înalte standarde, într-o echipă prietenoasă în care să se simtă apreciate şi susţinute pentru a-şi atinge potenţialul maxim.

Dată fiind competiţia acerbă dintre agenţiile de recrutare, mai ales în Bucureşti, extra beneficiile sunt cele care fac diferenţa: de la bonusuri de angajare în valută, salarii garantate, cursuri de limbă străină la acces la saloane de înfrumuseţare şi săli de fitness, toate acestea pentru a se asigura că fetele care aleg să intre în acest domeniu pot să-şi vadă visurile devenind realitate. Ba mai mult de atât, cel mai bun studio de videochat din Bucureşti îşi premiază modelele ambiţioase cu vacanţe în locaţii de vis şi chiar maşini.

Aşadar, videochatul oferă avantaje pe care niciun alt domeniu nu le are, iar faptul că România a ajuns să exceleze în această industrie demonstreaza încă o dată faptul că ştim să speculăm oportunităţi de câştig finaciar şi de a progresa chiar şi într-un sector controversat…

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*