Asistență tehnică pentru construirea  spitalelor regionale din Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova

Asistență tehnică pentru construirea spitalelor regionale din Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova

Ministerul Sănătăţii şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au semnat un acord de asistenţă tehnică pentru implementarea proiectelor spitalelor regionale, valoarea acestui contract fiind de peste 12,8 milioane de euro, potrivit unui comunicat al ministerului Sănătăţii. Banii au venit de la ministerul Fondurilor Europene şi proiectul se va derula până la finalul lui 2023.

Construcţia spitalelor regionale a fost amânată de la an la an, în contextul în care în România nu s-au mai construit spitale de stat în ultimii ani, iar renovările unităţilor existente durează chiar şi zece ani.

„Astăzi facem un alt pas important pentru construirea celor trei spitale regionale din Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova. În cadrul acestui Acord de servicii de asistenţă tehnică (PASSA), vom beneficia de sfaturile experţilor BEI în faza de proiectare, supraveghere şi construcţie a celor trei spitale” , a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Experţii BEI vor acţiona în calitate de consultanţi independenţi pentru Ministerul Sănătăţii, de la elaborarea ofertelor pentru documentaţie până la darea în exploatare.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*