Școala „Avram Iancu” a obținut o nouă finanțare Erasmus, pentru un proiect de parteneriat școlar

Școala „Avram Iancu” a obținut o nouă finanțare Erasmus, pentru un proiect de parteneriat școlar

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” a obținut finanțarea prin programul Erasmus+ pentru un proiect de parteneriat școlar cu titlul ”Developing educational techniques starting from regional context” (Să dezvoltăm tehnicile educaționale pornind de la contextul regional).

Parteneriatul va pune accentul pe schimbul de bune practici în domeniul școlar și pe elaborarea de materiale de lucru axate pe specificul regional al școlilor implicate.
Școli din Polonia, Italia, Bulgaria, Turcia și România vor coopera la nivelul colectivităților de profesori și elevi pentru dezvoltarea resurselor educaționale și a calității actului didactic folosind o finanțare totală de 126665 euro.

Propunerea de finanțare în domeniul educației școlare s-a situat pe locul al nouălea la nivelul întregii țări, fiind bine apreciată de evaluatorii independenți ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Formularul de candidatură a identificat o problemă comună tuturor celor șase școli partenere și anume dificultățile instituțiilor în conectarea programei de studiu cu particularitățile regionale cu privire la dezvoltarea economică, specific geografic și moștenirea culturală a regiunii. Pornind de la această problemă scopul parteneriatului este de a stabili o strategie comună de valorificare a specificului local la toate disciplinele școlare, de a crea noi resurse didactice dezvoltate pe baza specificului local și de a promova valorile europene de toleranță și respect pentru diversitate în procesul de valorizare a moștenirii tradiționale.

Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea resurselor educaționale ale instituțiilor prin crearea de materiale didactice care să folosească specificul local la disciplinele de studiu, mărirea gradului de prețuire a moștenirii culturale a comunităților educaționale implicate, față de nivelul de la debutul proiectului, sporirea numărului de ore de studiu pe parcursul cărora se utilizează mijloace moderne de învățare adaptate la specificul regional, față de nivelul existent la debutul proiectului și dezvoltarea resursei umane din școlile implicate prin susținerea schimbului de bune practici.

„În speranța că activitățile proiectului vor constitui o sursă de inspirație pentru comunitate, vom face cunoscute publicului larg acțiunile pe care le vom desfășura în sprijinul atingerii obiectivelor proiectului” – a transmis prof. Diana Rafa,
Coordonator proiect Erasmus +.
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*