USAMV Cluj-Napoca aniversează 150 de ani de existență

USAMV Cluj-Napoca aniversează 150 de ani de existență

Universitatea de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca aniversează 150 de ani de existență și 100 de ani de învățământ în limba română, iar festivitățile sunt programate între 19-21 iulie 2019.

Membri ai Guvernului, ambasadori în România, membri ai mediului academic și de business din țară și străinătate, reprezentanți ai autorităților locale și ai numeroase instituții și agenții naționale și-au anunțat participarea la deschiderea festivităților care vor avea loc astăzi, 19 iulie, ora 11:00, în Aula ”Mihai Șerban”.

Tot astăzi, de la ora 15:00, vor începe și lucrările Consiliului Național al Rectorilor, care se vor desfășura la Institutul pentru Științei Vieții, Amfiteatrul ”Regele Ferdinand” și care vor continua pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, 20 – 21 iulie. Dubla celebrare din acest an mai include în programul zilei de vineri inaugurarea muzeului universității și un vernisaj de fotografie istorică (orele 15:00 – 17:00, Amfiteatrul Roșu), urmate de un concert de muzică clasică (orele 18:30 – 19:30, Auditorium Maximum UBB), iar în programul zilei de sâmbătă, 20 iulie, decernarea titlului de Profesor Honoris Causa, prof. Virgil Salanțiu.

Instituție academică de învățământ și cercetare avansată, USAMV Cluj-Napoca promovează, prin cele cinci facultăți, excelența în procesul educativ și de cercetare. USAMV deservește un spectru larg de specializări din domeniile specifice agriculturii, horticulturii, zootehniei, biotehnologiilor, medicinei veterinare și ingineriei produselor alimentare.

„Prin studiile de licență, master, doctorat, postdoctorat, activitatea de cercetare, specializare prin programe de formare continuă a specialiștilor și de calificare a fermierilor, prin perfecționarea personalului didactic preuniversitar și a personalului academic propriu, USAMV Cluj-Napoca se definește ca un participant activ la educație pe tot parcursul vieții și la reconversia profesională a forței de muncă. Cu cei peste 6.000 de studenți, universitatea este o parte semnificativă a comunității clujene și a învățământului din România, și se dedică în continuare menirii asumate de educație și cercetare universitară de excelență, dar și de formare culturală și didactică a generațiilor de studenți” – precizează reprezentanții universității.

Programul festivităților de la Universitatea de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca

Vineri, 19 iulie 2019

11.00 – 13.00 – Ceremonie aniversară Aula ”Mihai Șerban”

15.00 – 17.00 – Consiliul Național al Rectorilor (Institutul pentru Științei Vieții, Amfiteatrul ”Regele Ferdinand”)

15.00 – 17.00 – Inaugurare muzeul universității și vernisaj expoziție fotografică istorică (Bibliotecă, Amfiteatrul Roșu)

18.30 – 19.30 – Concert muzică clasică – Auditorium Maximum UBB

Sâmbătă, 20 iulie 2019

9.30 – 11.00 – Decernare titlu Profesor Honoris Causa, Prof. Virgil Salanțiu

10.00 – 12.30 – Consiliul Național al Rectorilor (Institutul pentru Științei Vieții, Amfiteatrul ”Regele Ferdinand”)

15.30 – 18.30 – Consiliul Național al Rectorilor (Institutul pentru Științei Vieții, Amfiteatrul ”Regele Ferdinand”)

Duminică, 21 iulie 2019

10.00 – 12.30 – Consiliul Național al Rectorilor (Institutul pentru Științei Vieții, Amfiteatrul ”Regele Ferdinand”).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*