Poate DA, poate NU… Vom avea încă 43 de kilometri de autostradă în 1019!

Poate DA, poate NU… Vom avea încă 43 de kilometri de autostradă în 1019!

După ce a trecut jumătate de an fără a fi deschis traficului vreun kilometru de autostradă, nu ar trebui să fie pentru nimeni nici o surpriză că oficialii tot taie din promisiunile făcute șoferilor. Dacă la începutul anului ministrul interimar Rovana Plumb declara că în 2019 vor fi gata 180 de noi kilometri de autostradă, în urmă cu o lună Răzvan Cuc, șeful de la Transporturi, tăia din coada ursului și declara că până la sfârşitul anului vor fi daţi circulaţiei 100 de kilometri de autostradă din cei 160-170 aflaţi în construcţie.

Practic, până la finalul lunii decembrie ar urma să fie deschiși traficului doar 43 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva, loturile 3 și 4, unde stadiul de execuție al lucrărilor variază între 94,5% și 96,2%, precum și încă 17 kilometri din Autostrada Transilvania, între Ogra și Câmpia Turzii.

Cu cele două loturi deschise, șoferii vor putea circula „civilizat” de la Sibiu până la granița cu Ungaria, la Nădlac, pe autostradă, mai puțin pe o porțiune de circa 13 km între Holdea și Margina.

Acolo va trebui realizat o secțiune de autostradă ce va conține o serie de tuneluri care să treacă prin dealuri, însă deși se știe de această situație de aproape șase ani, autoritățile de la drumuri abia au reușit la finalul lunii iunie să lanseze licitația pentru proiectare și construcție.

Cuc s-a declarat în repetate rânduri nemulțumit de ritmul de lucru al grecilor de la Aktor, care construiesc lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda cu o lungime de circa 24 de kilometri. Răzvan Cuc i-a amenințat pe greci chiar luna trecută cu rezilierea contractului dacă aceștia nu se vor mobiliza și nu vor accelera ritmul de lucru.

În urma vizitelor pe șantiere, Răzvan Cuc a declarat că sunt șanse ca până la finalul anului să fie gata și mini-autostrada de 6 kilometri dintre Râşnov şi Cristian, parte a șoselei de mare viteză Ploiești-Brașov, așa că a cerut să se lucreze inclusiv noaptea şi în weekend, dar și bucăți din drumul expres Craiova-Pitești.

sursa: hotnews.ro și G4Media.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*