Fiscul și procurorii nu mai pot folosi girofare albastre

Fiscul și procurorii nu mai pot folosi girofare albastre

Miercuri, 24 iulie s-a promulgat Legea de modificare a OUG privind circulația pe drumurile publice, care prevede eliminarea autovehiculelor ANAF și cele ale procurorilor din Ministerul Public din categoria autovehiculelor care pot folosi semnale speciale de avertizare luminoase albastre.

„Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase pentru lumina albastră – autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă”, prevede modificarea adusă ordonanței.

În Ordonanța în vigoare erau incluse în categoria vehiculelor care puteau folosi lumini albastre de avertizare și mașinile ANAF sau cele ale procurorilor din Ministerul Public.

Legea mai prevede, de asemenea, că inspecţia tehnică periodică se efectuează în staţii autorizate sau în reprezentanţe RAR, conform legislaţiei în vigoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*