SAMUS 2019. Program.

SAMUS 2019. Program.

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, în Sala de Conferințe a Muzeului Municipal, „Sesiunea de comunicări științifice” și o expoziție de carte, ambele dedicate culturii populare someșene, urmate de vernisarea expoziției „Drumul sării, drumul țării”, vor da startul celei de a XLII-a ediții a Festivalului Culturii Populare Someșene ”SAMUS”.

Organizat sub egida Primăriei, de Casa Municipală de Cultură, Festivalul Culturii Populare Someșene „SAMVS” se va desfășura în cadrul Zilelor Dejului, în Piața Bobâlna, cu începere de la ora 14:00.

Programul va debuta cu un concert susținut de Fanfara Municipiului, urmat de un spectacol folcloric în care vor evolua: Corala „Armonia”, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, Ansamblul folcloric „Junii Moiseiului”, Ansamblul folcloric „Someșeana” și soliștii: Adriana Berințan, Marius Bogdan, Camelia Tămaș, Alexandra Moldovan, Simion Suciu.

De la ora 18:00, după mesajul primarului municipiului Dej, vor urca pe scenă pentru a susține recitaluri artiștii: Narcisa Balla, Vlad Coste, Iulia Iosip, Gavril Ciciovan, Zina Doboș, Claudiu Moldovan, Ioana Maria Câmpan, Dan Ariana Mixandra, Andreea Ghițiu, Cristina Beldean Moșutan, Dorina Grad, Maria Marcu, Alina Zanc Ciubăncan, Adela Zanc, Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Amalia și Andrada Codorean și soții Maria și Gabriel Arba.

Recitalurile susținute de Vlăduța Lupău, Ionuț Fulea și Angela Rusu vor încheia ediția din acest an a festivalului. Concertele vor fi acompaniate de orchestra de muzică populară „Someșana” a Casei Municipale de Cultură Dej, dirijor: prof. Zenu Zanc.

La fel ca în anii precedenți, finalul Zilelor Dejului și Festivalului „SAMUS” va fi marcat prin mult-așteptatele focuri de artificii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*