Festivalul MAMAIA, revine după o pauză de 9 ani

Festivalul MAMAIA, revine după o pauză de 9 ani

Considerând că nu este normal ca Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, un festival emblematic pentru industria muzicală din România, să dispară, Electrecord Production anunță, printr-un comunicat, că a decis să facă tot ce este posibil pentru a readuce acest important eveniment în prima linie a evenimentelor muzicale din țară.

„Nu a fost uşor şi a durat multe luni de zile până să obţinem aprobarile necesare, dar după mulți ani, Festivalul Mamaia se va relua. Această decizie a fost sprijinită atât de către preşedintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Ţuţuianu, cât şi de către vicepreşedintele CJC Claudiu Iorga Palaz, cărora le mulţumim pe această cale că ne-au sprijinit şi au hotărât ca Festivalul să meargă mai departe. Astăzi putem anunţa oficial că Festivalul Național de Muzică Uşoară Mamaia revine, având ca organizator Electrecord Production, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanta.

Nici nu putea sa fie altfel, pentru că Festivalul de la Mamaia este cel mai cunoscut şi popular festival muzical românesc, istoria lui începând în 1963“, se arată în comunicatul Electrecord Production. De-a lungul anilor, nume mari ale muzicii uşoare, pop sau rock au urcat pe scena acestui festival, fie la debut, fie după consacrare, în recitaluri și zeci de compozitori au creat melodii pe care le-au lansat la Mamaia, multe dintre ele devenind şlagăre. Organizatorii – Electrecord Production, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Consiliul Județean Constanța, sub patronajul Ministerului Culturii, anunță că perioada de desfăşurare a festivalului este 5-8 septembrie. De asemenea, organizatorii promit că vor păstra tradiţia festivalului, dar vor aduce totodată şi multe elemente noi.

Festivalul Mamaia a luat naștere în urmă cu 56 de ani. În luna februarie, din anul 1963, în cadrul unei dezbateri organizate la Consiliul muzicii din Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă, s-a hotărât organizarea unui concurs și un festival de muzică ușoară în scopul de a promova muzica ușoară românească. Acesta a fost primul an al festivalului. Inițial, festivalul fost strict unul de creație. La cele mai multe ediții, piesele din concurs au fost prezentate în două variante de interpretare. În 1976, festivalul a fost întrerupt și s-a reluat abia în 1983, cu două secțiuni, Creație și Interpretare. Din 1991 s-a introdus și secțiunea Șlagăre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*