Șeful Poliției Române a fost demis

Șeful Poliției Române a fost demis

Rămășițe umane au fost găsite de Poliție în locuința unui mecanic auto din Caracal. O fată dispărută joi, apucase să sune la 112, dar STS ar fi furnizat date greșite de localizare, respectiv o zonă din Munții Apuseni și alte trei locații eronate. Echipajele de Poliție au reușit să ajungă la imobilul în care era victima, abia după câteva ore.

Adolescenta a indicat că este într-o casă aproape părăsită. „Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi spus fata în apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Poliției.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache (PSD) a declarat pentru Mediafax, în legătură cu erorile de localizare ale STS în cazul fetei dispărute din Caracal, că Guvernul ar trebui să ia măsuri, după care ar putea fi înființată o comisie de anchetă parlamentară: „Având în vedere că începe vacanța parlamentară, este dificil să înființăm o comisie de anchetă. Guvernul ar trebui să ia niște măsuri în această privință, până vom putea face o anchetă. De asemenea, STS ar trebui să iasă cu niște explicații pertinente”.

Vicepreședintele Camerei Deputaților spune că e posibil să existe o problemă la STS, având în vedere că nu este prima oară când Serviciul furnizează informații greșite.

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a precizat pentru agenția de presă amintită că în cazul în care suspectul de la Caracal se dovedește a fi criminal în serie, acesta poate fi comparat cu celebrul ucigaș american Ted Bundy: ”Este prea devreme să facem profilul criminalului și să tragem concluzii despre criminal. Este posibil să fie un tip cu un comportament deviant, pe fond sexual. Putem avea de-a face cu un Ted Bundy de România. Nu putem exclude nici un fel de variantă în acest moment”.

El spune că cel mai dificil moment pentru polițiști este să anunțe familiile, după identificarea victimelor.

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a cerut un raport urgent referitor la procedura care a fost urmată în cazul crimei din Olt: „Un caz cutremurător care sper să fie elucidat cât mai repede. Ancheta nu este încă finalizată și nu vreau să dau verdicte. Este prematur să mă pronunț acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a făcut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Dacă într-adevăr se dovedește că au fost întârzieri în modalitatea de intervenție, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliție sau de la STS”.

Tot vineri, Nicolae Moga, a propus demiterea şefului Poliţiei Române şi a prefectului judeţului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la şefia Poliţiei Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a declarat că ştie ce activităţi s-au desfăşurat în cazul fetei dispărute şi îşi asumă această intervenţie „neadecvată”.

„Am luat act de demiterea mea şi din cauza acestei intervenţii neadecvate pe care mi-o asum. Am fost înştiinţat şi mi s-au raportat crononologic activităţile care s-au derulat aici. Ştiu despre ce este vorba, cunosc exact cam ce activităţi s-au desfăşurat în acest caz. În continuare toate activităţile vor fi coordonate de către comisarul Dragnea Florin”, a spus Buda.

Întrebat ce spus Alexandra când a sunat la 112, chestorul Ioan Buda a răspuns: „A spus vine, vine şi cu asta s-a încheiat”, a spus Buda.

Şeful Poliţiei Române a spus că transmite condoleanţe familiei Alexandrei.

De asemenea, întrebat la ce oră a survenit decesul fetei, Buda a răsspuns: „Probabil undeva imediat după apel”.

surse: rfi.ro, mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*