Fifor a preluat interimatul la MAI și vrea să reformeze  sistemul

Fifor a preluat interimatul la MAI și vrea să reformeze sistemul

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a transmis că a primit mandat de la premierul Viorica Dăncilă pentru a iniția un proces „radical” de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului. El se angajează să asigure o transparență mai mare în cazul crimei de la Caracal.

„Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării Prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului și pentru sancționarea tuturor celor care nu au acționat profesionist și eficient în acest caz. Am mandat din partea Premierului să inițiez un proces radical de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului”, a scris, marți, Mihai Fifor, după preluarea mandatului interimar la MAI.

El se angajează să asigure o transparență mai mare în comunicarea privind investigația modului în care au intervenit autoritățile în cazul crimei de la Caracal.

„De asemenea, din respect pentru familiile victimelor și pentru cetățenii care urmăresc evoluțiile, mă angajez să asigur o mai mare transparență în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziție constant informațiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare si Patrie!”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă a anunțat, marți, după numirea lui Mihai Fifor ca interimar la MAI, că prima sarcină a acestuia este solicitarea de urgență a unor verificări pentru a analiza modul de funcționare a inspectoratele de poliție și cum sunt respectate procedurile.

Președintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Mihai Fifor pentru funcția de ministru interimar al Afacerilor Interne, după ce Nicolae Moga a demisionat de la șefia instituției.

digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*