Chioșcurile dejene devin europene!

Chioșcurile dejene devin europene!

Primarul Costan Morar a anunțat pe facebook că a venit momentul ca orașul să aibă chioșcuri europene, chiar dacă buruienile ce cresc printre dalele trotuarelor rămân pur românești. Primele chioșcuri au fost amplasate în zona adiacentă Colegiului Național „Andrei Mureșanu”. Totodată, a fost redus numărul acestora, ceea ce permite o mai bună vizibilitate a tot ce a rămas din parcul liceului…

„Am demarat încă de anul trecut în oraș o serie de acțiuni care vizează îmbunătățirea din punct de vedere estetic a orașului nostru, mobilare urbană. Pentru ca rezultatul să fie cel pe care ni-l dorim cu toții, un oraș ordonat și cu o estetică plăcută, pe lângă acțiunile prin care proprietarii clădirilor din zona istorică a orașului au înțeles că este necesar să își respecte obligațiile legale privind întreținerea și fațadizarea clădirilor iată că și zonele din oraș unde au fost amplasate de-a lungul timpului chioșcuri și tonete pentru comerț capătă alt aspect” – este anunțul făcut de primar.

„Acțiunea este în derulare, proprietarilor chioșcurilor amplasate pe domeniul public din incinta Spitalului Municipal Dej care au contracte de închiriere în vigoare li s-au comunicat condițiile cu privire la respectarea noilor modele tip de chioșcuri și au fost notificați cu privire la termenul pe care îl au la dispoziție pentru achiziționarea și amplasarea lor. În paralel chioșcurile abandonate pe domeniul public, cele pentru care există contracte de închiriere expirate sau care nu respectă suprafață închiriată conform contractului vor fi ridicate de pe domeniul public” – mai scrie primarul Morar pe contul său de facebook.

Prin urmare, ar trebui să dispară toate coteţele din tablă, carton, termopan, lemn, beton etc. de pe domeniul public, din intersecţii și spaţiul destinat circulaţiei autovehiculelor şi semnalizării rutiere, din zonele în care desfăşurarea în condiţii normaIe a traticului ar putea fi perturbată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*