Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică, la Cluj

Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică, la Cluj

Federația Română de Gimnastică Ritmică organizează în Cluj-Napoca, luna aceasta, prima competiție internațională de Gimnastică Ritmică din România de tipul “World Challenge Cup”.

Evenimentul are loc la BT Arena în perioada 23-25 august 2019 și reprezintă pentru gimnastele din întreaga lume o competiție extrem de importantă, deoarece se desfăşoară înainte de Campionatul Mondial de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Organizarea acestui eveniment în România reprezintă încununarea cu succes a activității Federației Române de Gimnastică Ritmică.

“După 16 ani de la reînfiinţare, perioadă în care am încercat să menţinem gimnastica ritmică românească în elita mondială, ne-am decis să organizăm o competiție de mare anvergură şi să introducem România în circuitul competiţiilor de tip “World Challenge Cup”. Sperăm ca acest eveniment să se desfăşoare anual şi să atragem un număr cât mai mare de participante din întreaga lume“, a spus Irina Deleanu, Președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup Cluj-Napoca este, așadar, locul de întâlnire a celor mai bune gimnaste din lume, o competiție care pune în lumina spectacolului excelența ce poate fi atinsă în gimnastica ritmică. Competiția este formată din două concursuri: proba individuală și proba de ansamblu. Ambele probe presupun mânuirea cercului, a mingii, măciucii și a panglicii și se desfășoară în două etape: calificări și marea finală.

Competiția se desfășoară cu spectatori. Accesul se face pe baza biletului achiziționat din rețeaua iabilet.ro. Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup Cluj-Napoca va fi transmisă live pe canalul Telekom Sport. Vineri şi sâmbătă, 23-24.08.2019, publicul va urmări din sală sau din fața ecranelor calificările, când gimnastele concurează pentru a obţine punctajele necesare participării la finala pe obiecte. Duminică, 25.08.2019 vor evolua cele mai bune 8 gimnaste de la fiecare obiect (cerc, minge, măciuci şi panglică) şi cele mai bune 8 ansambluri de la cele două exerciţii prezentate în calificări (5 mingi şi 3 cercuri + 2 perechi de măciuci).

“La Rhythmic Gymnastics World Challenge Cup Cluj-Napoca, România va fi reprezentată de 2 gimnaste în proba individuală, acesta fiind numărul maxim de participante permis de Federaţia Internaţională de Gimnastică. Sperăm să urmărim evoluţiile sportivelor noastre, atât pe parcursul celor două zile de calificare, cât şi în finalele pe obiecte”, a declarat Irina Deleanu.

https://www.facebook.com/frgritmica.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*