Astăzi începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Astăzi începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care începe astăzi, 21 august.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

În ce privește județul Cluj, 1041 candidați s-au înscris această sesiune. Probele se vor desfășura în patru centre de examen, din care două la Cluj-Napoca (pentru candidații din Cluj-Napoca și Huedin), unul la Turda (pentru candidații din Turda și Câmpia Turzii) și unul la Dej (pentru candidații din Dej și Gherla).

Sesiunea august – septembrie 2019 începe cu probele scrise, programate astfel: 21 august – Limba şi literatura română – E)a; 22 august – Limba şi literatura maternă – E)b; 23 august – proba obligatorie a profilului – E)c; 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E)d. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 și 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie linia Telverde (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 21-22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 23 august, între orele 8:00 – 14:00.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*