Din 2020, cumpărături în rate, direct cu cardul de credit Visa

Din 2020, cumpărături în rate, direct cu cardul de credit Visa

Deţinătorii de carduri Visa din România vor fi primii din Europa care vor beneficia de un nou serviciu, prin care pot achita cumpărăturile în rate direct cu cardul de credit Visa, atât în magazinele fizice, cât şi on-line.

Compania a anunţat că serviciul Visa de plată în rate lansat în România este parte a unui proiect-pilot derulat la nivel global, care va fi disponibil pe scară largă din 2020. Prin intermediul noului serviciu, posesorii eligibili de carduri Visa vor avea opţiunea de a-şi împărţi costul produselor în tranşe mai mici, egale, distribuite pe o perioadă de timp definită. Deţinătorii de carduri îşi pot alege planul de rate direct la casă sau în momentul finalizării comenzii on-line, iar băncile emitente pot oferi acest serviciu prin intermediul reţelei Visa, fără a fi nevoie să-şi dezvolte propria infrastructură de acceptare. În etapa-pilot, deţinatorii de carduri ING Bank vor putea plăti în rate în magazinele fizice Altex şi on-line la eMAG.

Conform datelor Băncii Naţionale a României, valoarea plăţilor cu cardurile de credit din România a crescut cu 80% în ultimii trei ani, la 12 miliarde de lei în 2018, iar primul semestru din 2019 confirmă tendinţa de creştere susţinută, cu un avans de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*