Înscrierile pentru „Casa Verde” încep din 9 septembrie

Înscrierile pentru „Casa Verde” încep din 9 septembrie

Persoanele fizice pot accesa noul program ”Casa Verde”, din 9 septembrie, a anunţat, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Programul va beneficia de o finanţare de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane sunt bani proveniţi din Programul Operaţional Regional, iar 120 de milioane de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Fiecare cetăţean interesat poate obţine finanţare de cel mult 20 de mii de lei pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Românii vor putea să încheie contracte cu aceşti instalatori, după care va trebui, bineînţeles, să îşi ia avizul tehnic pentru montatul acestor celule fotovoltaice şi, nu în ultimul rând, este un termen scurt din momentul în care semnezi contractul cu instalatorul până la finalizarea, implementarea proiectului – 8 luni. Minimul putere instalată este de 3kW. Aproximativ 33 de mii de unităţi locative vor fi posesoarele montării acestor celule fotovoltaice.

Lista cu instalatorii aprobaţi în cadrul programului poate fi consultată pe pagina de internet a Agenţiei Fondului de Mediu.

Sursa: Radio Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*