Viorica Dăncilă nu demisionează

Viorica Dăncilă nu demisionează

„Categoric nu voi pleca”, a declarat Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată de ziariști dacă va demisiona în cazul în care guvernul nu va trece de votul de încredere din Parlament, cerut de Constituție, în cazul schimbării structurii politice a executivului.

„Dacă nu primim votul de încredere, Guvernul rămâne la forma inițială și vom găsi o altă formulă”, a mai spus Dăncilă într-o conferință de presă, joi, la Pitești.

În 2016, cetățenii ne-au acordat încrederea lor. Eu nu vreau să abandonez lupta, vreau să duc proiectele la bun sfârșit. Dăm dovadă de responsabilitate și ne dorim stabilitate. Nu e legat de faptul că ne agățăm de scaun sau nu ne agățăm de scaun, așa cum s-a vorbit în spațiul public. Doar o moțiune de cenzură poate dărâma un guvern”, a declarat Dăncilă la Pitești.

Reamintim că articolul 85, alineatul 3 din Constituție obligă guvernul să vină la vot în Parlament dacă structura politică a executivului se schimbă – exact situația provocată de demisia miniștrilor ALDE. Dar Constituția nu prevede explicit că dacă nu strânge numărul necesar de voturi guvernul e demis automat, ca în cazul unei moțiuni de cenzură.

Sursa: G4media.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*