Cipsurile bunicii, sănătoase și gustoase!

Cipsurile bunicii, sănătoase și gustoase!

Știu ceva mai bun decât cipsurile din comerț! Cipsurile pe care ni le făcea bunica, din capetele rămase de la aluatul de tăieței. Le desfăcea și le cocea direct pe plita sobei. Mamă, ce bunătate!!!
Mă uitam fascinată cum aluatul pus pe plită începea să facă bulinuțe mici, care apăreau una după alta, pac-pac-pac… și apoi începeau să miroasă apetisant, pe măsură ce se rumeneau.

Se pregătește un aluat de tăieței dintr-un ou și 100 grame de făină (va ieși o farfurie de cipsuri). Se întinde o foaie și se usucă exact ca la tăieței. Se taie foaia în bucăți/fâșii potrivite cu dimensiunea tigăii pe care o folosiți la prăjirea lor.

Se încinge bine o tigaie (preferabil de fontă, de fontă era și plita bunicii). Se dă focul la mediu spre mic.
Se coc bucățile de aluat cate 1 minut pe fiecare parte. După ce le așezați în tigaie veți vedea că apar bulinuțe mici pe toată suprafața. Nu le înțepați cu furculița, le lăsați să se umfle. Când le întoarceți, toate bulele vor fi rumene. Mai lăsați 1 minut pe cealaltă parte, să se usuce bine.

Sunt bune imediat, dar rămân crocante și a doua zi. Sunt excelente cu smântână groasă, proaspătă!

e-retete.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*