Călin Popescu Tăriceanu a demisionat de la şefia Senatului

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat de la şefia Senatului

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat luni, în plenul Senatului, că renunţă la conducerea acestei camere. Liderul ALDE a declarat că i se pare normal să facă acest lucru după ruperea alianţei cu PSD.

„Este trist pentru mine să remarc că, din păcate, opoziția nu a înțeles această luptă pentru redarea dreptului la justiție al cetățeanului, pentru eliminarea serviciilor din justiție. Ei au înțeles că e un asalt asupra justiției. Sper că acum au înțeles. Celor care vor veni după mine la conducerea Senatului vă spun că nu am răspuns cu privire la rolul Senatului în viitor, astfel încât să nu mai existe suprapuneri între prerogativele Camerei Deputaților și Senatului. Eu cred că trebuie să desemnăm care va fi rolul Senatului, în viitor, în arhitectura constituțională și cred că rolul Senatului în viitor este că putem să ne adaptăm schimbărilor”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul de luni al Senatului, unde a anunțat că demisionează de la șefia forului legislativ.

Liderul ALDE a vorbit și despre rolul Senatului pe viitor, precizând că nu s-a cramponat de șefia forului legislativ.

„Cred că rolul de dezbatere al marilor proiecte care țin fie de siguranța națională, fie de politica externă trebuie să fie aici în camera Senatului. După cum vedeți nu m-am cramponat de această funcție și am crezut că tărie că funcțiile trebuie să fie făcute pentru oameni și oamenii pentru funcții. Am înțeles să mă despart de această funcție, după ce această alianță s-a încheiat. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor. Vreau să continui să mă implic politic. Totul pleacă de la această necesitate de a respecta Constituția și drepturile și libertățile care sunt garantate cetățenilor”, a explicat Tăriceanu.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*