Mărire pensie. Cât înseamnă, de fapt, majorarea?

Mărire pensie. Cât înseamnă, de fapt, majorarea?

Guvernanții au dat sfoară în țară că de la 1 septembrie pensiile vor fi mai mari. Întâi septembrie a venit, dar majorarea ia-o de unde nu-i. Bine, ea ar fi, dar este echivalentul unui pachet de cafea, căci, calculată la pensia medie, nu înseamnă mai nimic. De altfel, mai mult primesc cei care trăiesc din indemnizația socială. În cazul pensionarilor, marele surplus înseamnă 20 de lei, pe când pentru asistații social este de 64 de lei.

Punctul de pensie a crescut duminică, moment în care a intrat în vigoare parțial noua lege a pensiilor, de la 1.100 la 1.265 de lei. Astfel, veniturile bunicilor au crescut cu 15%, care, transpus în bani, înseamnă aproximativ 20 de lei, în cazul în care calculăm în funcție de pensia medie. Conform Institutului Național de Statistică (INS), în trimestrul al II-lea, pensia medie per total a fost de 1.189 de lei, la care s-a adăugat 15%, ceea ce înseamnă 1.348 de lei la 1.550 de lei.

Impact bugetar: majorare de circa 8,4 miliarde de lei

Pentru pensionarii agricultori, mărirea la pensia medie este de 73 de lei, de la 489 de lei, cât a fost și până acum, la 562 de lei. Conform datelor Ministerului Muncii, numărul total al pensionarilor din țara noastră este de 4.964.018, dintre care 4.668.104 se bucură de pensia minimă garantată cu 64 de lei, de la 640 de lei la 704 lei, dar și de indemnizația pentru însoțitor în cazul pensionarilor încadrați în gradul I de invaliditate de la 880 lei la 1.012 lei. În final, impactul bugetar pentru această majorare este de aproximativ 8,4 miliarde de lei. Guvernanții spun că au bani.

Reamintim că tot duminică, atunci când Dăncilă trebuia să își vadă oamenii mulțumiți, a fost huiduită în vizita sa la Constanța. Pensionarii au strigat: ”analfabeta”, în timp ce premierul spunea: ”Dacă atât îi duce mintea, atât fac”, arătându-se nemulțumită că Guvernul a majorat veniturile bătrânilor, iar oamenii nu arată un pic de considerație.

playtech.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*