Peste 45% din vehiculele aflate în trafic au probleme

Peste 45% din vehiculele aflate în trafic au probleme

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme, se arată într-un comunicat al RAR remis presei.

În urma controalelor, desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 8.689 certificate de înmatriculare. Deficienţele tehnice cele mai frecvente au fost la instalaţia de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%), sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%). Aproximativ 2% dintre vehicule aveau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

In Județul CLUJ cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1.407 dintre care 35,89% neconforme iar 83 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident.

2,13% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 294 de amenzi contravenționale și au fost retrase 281 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni, precizează comunicatul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*