S-a dat în folosință „Punctul de operare aeromedical” din Jibou

S-a dat în folosință „Punctul de operare aeromedical” din Jibou

Marți,10 septembrie, în prezența secretarului de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a avut loc inaugurarea Punctului de operare aeromedical din Jibou, județul Sălaj. În contextul acestei realizări, Regiunea de Nord-Vest a țării va avea un elicopter de intervenţie SMURD, care va avea baza în oraşul de pe Someş, menit în a optimiza și a crește performanțele ajutorului adus cetățenilor în situații de urgență.

Cel de-al optulea punct de operare aeromedical va intra în activitate și va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud. Baza a fost dotată cu hangare, camere de lucru pentru personalul medical, inclusiv spații de dormit pentru aceștia”, se arată în comunicatul DSU, remis presei.

Stabilirea la Jibou a locaţiei pentru heliportul şi hangarul aferente elicopterul SMURD a avut loc în 2014. Heliportul a fost construit în 2016, printr-o investiţie de peste 1 milion de lei, de la bugetul judeţului. Întrucât amplasamentul nu era prevăzut cu o pistă de aterizare, heliportul nu a putut fi dat în folosinţă.

Un heliport medical ar urma să fie amenajat pe parking-ul Primăriei Cluj-Napoca, de pe str. Moților. Municipalitatea a alocat, în cadrul rectificării bugetare, bani pentru studiul de fezabilitate. Ideea heliportului medical, de tip helipunct, aparține conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, și anume directorului medical Adela Golea și a managerului Petru Șușcă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*