Poliția Română și Asociația Berarii României lansează o nouă ediție a campaniei educaționale „ALCOOLUL NU TE FACE MARE”, un proiect care este în desfășurare la nivel național încă din anul 2006 și are ca obiectiv informarea liceenilor asupra efectelor negative ale consumului de alcool.
Campania se va derula pe parcursul a 3 ani. În prima etapă, în București (2 octombrie), Târgoviște (18 octombrie), Focșani (25 octombrie), Pitești (1 noiembrie) și Brașov (8 noiembrie) vor avea loc întâlniri cu elevii din clasele IX-X și reprezentanți ai Poliției Române și ai Ministerului Educației Naționale, Silviu Ioniță, psiholog și mental coach, cu o experiență de 20 de ani în proiecte cu adolescenți, reprezentanți ai organizației E-Civis, care vor prezenta adolescenților activități de timp liber (demonstrații cu roboți).
De asemenea, sfaturi și recomandări vor fi disponibile pentru cei interesați și în „Ghidul adolescentului”, „Ghidul pentru părinți” și „Ghidul profesorului”, ce vor putea fi descărcate de pe platforma online www.alcoolulnutefacemare.ro.
Despre „ALCOOLUL NU TE FACE MARE”:
Campania „ALCOOLUL NU TE FACE MARE” a fost lansată în anul 2006, bucurâdu-se de-a lungul timpului de rezultate remarcabile și fiind recunoscută ca exemplu de bune practici la ediția a 8-a a EU Alcohol Forum 2017.
În perioada 2006-2016, la nivel național, au fost derulate o serie de acțiuni care au vizat elevi, profesori și părinți, toate acțiunile având ca obiectiv informarea și educarea liceenilor privind efectele negative ale consumului de alcool.
Până în prezent, peste 390.000 de liceeni din București, Brănești, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara au interacționat direct sau indirect cu mesajele campaniei, 2.000 de profesori au participat în campanie, 7.000 de părinți au descărcat ghidul pentru părinți de pe site-ul campaniei și 130 de magazine din proximitatea liceelor au ales să posteze materiale ale campaniei.
În ultimii ani, campania s-a derulat online, pe site-ul www.alcoolulnutefacemare.ro, care pune la dispoziția adolescenților, părinților și profesorilor informații privind efectele negative ale consumului de alcool în cazul minorilor.