Haos în PSD Cluj

Haos în PSD Cluj

Deputaţii clujeni Horia Nasra şi Cornel Itu au trecut la Pro România. Cei doi parlamentari şi-au înaintat, miercuri, demisia din PSD, alegând să se alăture formaţiunii conduse de Victor Ponta.

Demersul lor vine ca urmare a nemulţumirii faţă de modul controversat în care a fost impusă noua conducere a organizaţiei PSD Cluj. Cei doi parlamentari susţin că noii lideri social democraţi clujeni nu onorează partidul, iar colaborarea cu aceştia este imposibilă. „Având în vedere că valorile social democrate nu se mai respectă în PSD şi că triumviratul care conduce acest partid este format din nişte măscărici, am decis să trec într-un partid în care social democraţia este respectată şi care respectă clujenii şi comunitatea noastră. Îmi pare rău că acest triumvirat girează în fruntea organizaţiei PSD Cluj intruşi care înjură clujenii şi comunitatea noastră”, a declarat Horia Nasra.

Demisia lui Itu şi a lui Nasra vine la doar o zi după ce fostul lider PSD Cluj, Remus Lăpuşan şi-a înaintat demisia din formaţiunea social democrată şi din Consiliul Judeţean Cluj, recomandându-le tuturor membrilor din PSD Cluj să treacă la Pro România.

Totodată, alţi aproximativ 500 de membri ai organizaţiei social democrate clujene sunt pregătiţi să plece din partid în următoarele zile. Nasra a condus filiala PSD Cluj până recent, când Comitetul Executiv Naţional l-a numit în locul său pe controversatul om de afaceri Liviu Alexa Alin Doru. Decizia conducerii centrale nu a fost primită bine în teritoriu. „Colegii noştri deputaţi Cornel Itu şi Horia Nasra (alături de senatorul Vasile Ilea, Remus Lapuşan şi mulţi alţi primari şi consilieri social democraţi) au venit azi în Echipa ProRomania – pentru că este nevoie de un nou început, o nouă gândire de stânga modernă, profesionistă şi responsabilă”, a declarat Victor Ponta, liderul Pro România.

Discuţii între primarii PSD de Cluj şi Viorica Dăncilă pe tema crizei din filiala clujeană

Tot miercuri, o delegaţie formată din mai mulţi primari social democraţi clujeni au mers la sediul Guvernului României pentru a discuta cu preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă despre criza din filiala Cluj a partidului şi despre modul controversat în care a fost impusă noua conducere a organizaţiei. În următoarele zile, alţi 50 de aleşi locali clujeni ai PSD- primari, consilieri locali şi judeţeni, se vor întâlni cu Viorica Dăncilă. Surse din rândul delegaţiei susţin că aleşii locali social democraţi clujeni s-au arătat total nemulţumiţi de actualii lideri ai PSD Cluj, aceştia transmiţându-i Vioricăi Dăncilă că soluţia aleasă în cazul conducerii organizaţiei social democrate clujene este catastrofală. Preşedintele PSD le-ar fi spus oaspeţilor clujeni că în perioada care urmează se va deplasa la Cluj pentru a analiza situaţia şi a lua măsuri care să ducă la depăşirea crizei din această filială.

http://ziarulfaclia.ro/haos-in-psd-cluj/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*